Recepty Slaný koláč

Suroviny

400 g lístkového cesta
4 cibule (nakrájané na tenké plátky)
1 PL olivového oleja
20 g hnedého cukru
1 tekvica hokkaido (menšiu, nakrájanú na malé kocky)
100 g syra s modrou plesňou
4 PL smotany 30%
šalvia
čierne korenie

Popis

Lístkové cesto rozvaľkáme na doske a vyložíme ním plech na pečenie.

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dozlatista. Prisypeme cukor a za stáleho miešania opekáme asi 10 minút. Rúru vyhrejeme na 200 °C.

Umyjeme tekvicu, vydlabeme vnútro a so šupkou nakrájame na kocky. Nakrájanú tekvicu vložíme do zapekacej misky a necháme piecť v rúre asi 30 minút. Keď je cibuľa skaramelizovaná a tekvica upečená, zmiešame ich v miske spolu s rozdrobeným syrom
a so smotanou. Zmes nalejeme na cesto a posypeme šalviou. 

Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 25 minút.

Servírovanie

Koláč servírujeme nakrájaný na dieliky. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept