Recepty Slané pizza slimáky

Suroviny

Cesto:
300 ml mlieka (vlažného)
3 PL slnečnicového oleja
ČL soli
500 g polohrubej múky
ČL droždia (sušené)
Plnka:
150 ml paradajkového pretlaku
150 g mozzarelly (strúhanej alebo iného syra)
2 PL pizza korenia
soľ

Postup

1

Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. V mise ho zakryjeme a necháme nakysnúť na dvojnásobok - asi 1 - 1,5 hodiny.

2

Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozvaľkáme na obdĺžnik asi 30 x 45 cm.

3

Zmiešame suroviny na plnku a rozotrieme na cesto.

4

Cesto zrolujeme a nakrájame na asi 2,5-centimetrov široké kúsky - slimáky.

5

Prenesieme ich na papierom na pečenie vystlané plechy, zakryjeme a necháme kysnúť ešte asi hodinu.

6

Ku koncu vyhrejeme rúru na 175 °C a pečieme asi 25 - 30 minút dozlatista. Necháme vychladnúť a ak nám zostala omáčka, môžeme ju podávať k týmto slimákom

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept