Recepty Sladký darček na Valentína: Koláč so srdiečkom

Suroviny

Na cesto na srdiečka:
2 vajcia
110 g práškového cukru
200 g hladkej múky
125 g masla
1 ČL prášku do pečiva
1 potravinárske farbivo (červené)
Na chlebík:
300 g polohrubej múky
3 vajcia
150 g masla
150 g práškového cukru
1 PL prášku do pečiva
1 forma na biskupský chlebík
1 pekáč (menší)
1 vykrajovačka srdce

Postup

1

Srdiečka: Maslo s cukrom vymiešame do peny.

2

Pridáme vajcia, múku s práškom do pečiva a vyšľaháme.

3

Pridáme farbivo a vyšľaháme.

4

Nalejeme na menší pekáč. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút a necháme vychladnúť.

5

Z upečeného korpusu vykrajujeme srdiečka. Dve srdiečka dáme bokom – na ozdobu.

6

Koláč: Cesto spracujeme predošlým postupom.

7

Formu na chlebík vymastíme a vysypeme múkou. Do štvrtiny nalejeme biele cesto.

8

Srdiečka vložíme jedno za druhým postojačky do stredu cesta vo forme.

9

Zalejeme zvyšným cestom. Pečieme pri teplote 160 °C asi 40 minút. Tip: Upečený chlebík ozdobíme odloženými srdiečkami

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept