Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Uvaríme si približne 3 dl silného espressa. Prilejeme do neho dve lyžice amareta. Tiramisu recept je len pre dospelých, pretože ide do neho alkohol a silná káva. Ak ho chcete podávať aj deťom, tak vynechajte amaretto a pripravte si bezkofeínovú kávu. V tejto zmesi krátko namáčame piškóty (nedržíme ich dlho ponorené), ktoré ukladáme do pripravenej keramickej nádoby.
Pripravíme krém do tiramisu: vyšľaháme mascarpone, jogurt, javorový sirup. Polovicu krému vylejeme na piškóty a naukladáme naň plátky nakrájaného ovocia.
Opäť preložíme namočenými piškótami, zalejeme krémom a dáme vychladiť do chladničky, najlepšie na celú noc.
Vychladené tiramisu štedro posypeme kakaom a ozdobíme jahodami.
Čas prípravy len 15 minút
Vo veľkej miske vyšľaháme mascarpone s vanilkovým extraktom a práškovým cukrom. Pridáme vychladenú smotanu a šľaháme, až kým nezískame nadýchaný krém.
Do tortovej formy vložíme papier na pečenie. Cukrárske piškóty namočíme na pár sekúnd v espressu (alebo bezkofeínovej káve) a poukladáme ich do tortovej formy. Na piškóty dáme polovicu nadýchaného krému, zarovnáme a pridáme ďalšiu vrstvu piškót namočených v káve a zostatok krému.
Tortu necháme odstáť v chladničke 3 hodiny. Po tejto dobe opatrne zložíme obruč formy a prípadné nerovnosti zarovnáme špachtľou. Na záver posypeme kakaom a nakrájame tiramisu tortu na trojuholníčky.