Recepty Silvestrovské tyčinky so syrom a prosciuttom

Suroviny

2 plátky lístkového cesta
2 balenia prosciutta
200 g parmezánu (alebo strúhaného syra pecorino)
provensalské korenie

Popis

Také jednoduché, a pritom také chutné. Pridajte trochu syra a prosciutta a budete sa cítiť ako v kulinárskom nebi. Šťastný nový rok! 

Postup

1

Rúru predhrejeme na 200 °C.

2

Rozprestrieme lístkové cesto a vyvaľkáme ho (alebo použijeme už rozvaľkané).

3

Cesto potrieme olivovým olejom a posypeme provensalským korením.

4

Na polovicu cesta uložíme dve vrstvy prosciutta.

5

Cesto preložíme na polovicu a pomocou krájača na pizzu ho nakrájame na pásiky.

6

Každý pásik cesta s prosciuttom zatočíme do tvaru špirály. Jednotlivé tyčinky naukladáme na plech, ktorý sme si predtým vystlali papierom na pečenie.

7

Tyčinky potrieme vajíčkom, posypeme provensalským korením a posypeme strúhaným parmezánom.

8

Pečieme dozlatista cca 15 minút.

9

Podávame teplé alebo studené.

Tipy:
1. Ak použijete mrazené lístkové cesto: Z mrazničky ho vyberte aspoň 45 minút pred použitím. Rozbaľte ho, aby sa rozmrazilo rýchlejšie.
2. Upečené tyčinky musia byť zlatohnedé, aby boli naozaj chrumkavé. Ak ich z rúry vytiahnete príliš skoro, budú mäkké. Ak je to potrebné, radšej ich nechajte v rúre o pár minút dlhšie. 

Tieto skvelé tyčinky môžete podávať k bielemu aj červenému vínu. Aby ste Nový rok oslávili čo najlepšie, odporúčame vám vyskúšať naše Tesco Finest Prosecco.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept