Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Také jednoduché, a pritom také chutné. Pridajte trochu syra a prosciutta a budete sa cítiť ako v kulinárskom nebi. Šťastný nový rok!
Rúru predhrejeme na 200 °C.
Rozprestrieme lístkové cesto a vyvaľkáme ho (alebo použijeme už rozvaľkané).
Cesto potrieme olivovým olejom a posypeme provensalským korením.
Na polovicu cesta uložíme dve vrstvy prosciutta.
Cesto preložíme na polovicu a pomocou krájača na pizzu ho nakrájame na pásiky.
Každý pásik cesta s prosciuttom zatočíme do tvaru špirály. Jednotlivé tyčinky naukladáme na plech, ktorý sme si predtým vystlali papierom na pečenie.
Tyčinky potrieme vajíčkom, posypeme provensalským korením a posypeme strúhaným parmezánom.
Pečieme dozlatista cca 15 minút.
Podávame teplé alebo studené.
Tipy:
1. Ak použijete mrazené lístkové cesto: Z mrazničky ho vyberte aspoň 45 minút pred použitím. Rozbaľte ho, aby sa rozmrazilo rýchlejšie.
2. Upečené tyčinky musia byť zlatohnedé, aby boli naozaj chrumkavé. Ak ich z rúry vytiahnete príliš skoro, budú mäkké. Ak je to potrebné, radšej ich nechajte v rúre o pár minút dlhšie.
Tieto skvelé tyčinky môžete podávať k bielemu aj červenému vínu. Aby ste Nový rok oslávili čo najlepšie, odporúčame vám vyskúšať naše Tesco Finest Prosecco.