Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Tekvicu prekrojíme na polovicu a vyškrabeme vnútro. Položíme ju na plech, prerezanou časťou smerom hore. Dužinu prerežeme krížom-krážom, osolíme a potrieme olivovým olejom. Do vyhriatej rúry na 200 °C vložíme na plechu takto pripravenú tekvicu a pečieme 40 minút. Potom stiahneme teplotu na 170 °C a dopekáme ešte cca 20 minút. Tekvicu necháme vychladnúť aspoň 2 minúty a potom odstránime šupku. Dužinu rozmixujeme nahrubo a po chvíli pridáme maslo a mixujeme dohladka. Osolíme a vložíme do nádobky, ktorú odložíme do chladničky, aby maslo čiastočne stuhlo. Pripravíme si sendvičový chlieb, ktorý opečieme v hriankovači. Natrieme Lučinou, tekvicovou nátierkou, pridáme reďkovku a šalát.
Servírovanie
Opečený sendvičový chlieb natrieme a posypeme opraženými tekvicovými semienkami a žeruchou.