Recepty Sendvič s pečeným karfiolovým steakom

Suroviny

Karfiolový steak
1 ks karfiolu
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
1 štipka sušeného cesnaku
1 štipka mletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky mletej červenej papriky
½ čajovej lyžičky soli
Sendvič
8 ks žitného chleba (Tesco Organic BIO žitného chleba)
100 g mexickej nátierky (Tesco Plant Chef mexickej nátierky)
4 ks syra provolone
20 g rukoly
1 ks červenej cibule
1 štipka kryštálového cukru
1 čajová lyžička olivového oleja
Vegánska slanina
2 ks ryžového papiera
1 čajová lyžička olivového oleja
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica lahôdkového droždia
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka údenej mletej papriky
1 štipka soli

Postup

1

V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, sušený cesnak, mleté korenie, papriku a soľ. Karfiol nakrájame na plátky a z každej strany ho potrieme pripravenou zmesou. Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 15 minút na 185 °C.

2

Medzitým si pripravíme vegánsku slaninu. V miske zmiešame olivový olej, sójovú omáčku, lahôdkové droždie, mleté korenie, papriku a soľ. Ryžový papier namočíme na pár sekúnd do misky s vodou. Následne ho nakrájame na pásiky a namočíme do marinády. Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 7 minút na 185 °C. V polovici pečenia ho otočíme.

3

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu nakrájanú na pásiky a osmažíme dosklovita. Pridáme cukor a smažíme ešte 7 minút.

4

Plátky chleba natrieme mexickou nátierkou, pridáme karfiolový steak, plátok syra, rukolu, skaramelizovanú cibuľu a dva plátky vegánskej slaniny. Prikryjeme druhým plátkom chleba a podávame.

5

TIP: Namiesto karfiolu môžete použiť napríklad grilovanú cuketu, baklažán či tekvicu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept