Recepty Rýchle trojfarebné cestoviny so špenátom

Suroviny

100 g cestovín fusilli (trojfarebné)
2 hrsti špenátových listov (čerstvých)
½ PL masla
2 PL bieleho jogurtu (alebo vody)
4 PL parmezánu (strúhaného)
1 štipka soli

Popis

„Cestoviny s pestom sú vždy taká rýchlovka, keď nie je čas na nejaké veľké vyváranie. V detských jedlách by som cestoviny uvarila do mäkka, aby boli dobre stráviteľné. Dospelému by som odporučila úpravu "al dente". Pri deťoch by som bola veľmi opatrná s množstvom parmezánu a nepoužívala soľ. S lyžičkou parmezánom bude jedlo dostatočne slané,“ hodnotí recept Zuzana Pavelková Šafářová, odborníčka z oblasti zdravej výživy.

Postup

1

Cestoviny uvaríme.

2

Na panvici roztopíme maslo, pridáme špenát, jogurt alebo vodu a prevaríme.

3

Pridáme strúhaný parmezán a rozmixujeme ponorným mixérom.

4

Špenátové pesto pomiešame s cestovinami a posypeme parmezánom.

5

Môžeme podávať s jogurtom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept