Recepty Rybacia polievka

Suroviny

celý kapor (hlava a mäso z kapra alebo iná ryba)
1 petržlenová vňať (veľká)
2 mrkvy
¼ zeleru
1 biela cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
5 ks čierneho korenia
3 ks nového korenia
soľ
slnečnicový olej
petržlenová vňať

Postup

1

Očistenú hlavu a mäso z kapra alebo inej ryby dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, posolíme, pridáme koreniny, cibuľu, cesnak. Po zovretí varíme miernym varom ešte pol hodiny.

2

Vývar scedíme, z hlavy oberieme mäso, zvyšné mäso rozoberieme na kúsky.

3

Očistenú zeleninu nakrájame na kocky a na troche oleja opražíme.

4

Zalejeme rybím vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne.

5

Do hotovej polievky pridáme uvarené mäso z ryby a dochutíme soľou a korením.

6

Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

7

Tip: Kto má rád, môže na záver zapražiť zápražkou z múky a červenej papriky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept