Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Očistenú hlavu a mäso z kapra alebo inej ryby dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, posolíme, pridáme koreniny, cibuľu, cesnak. Po zovretí varíme miernym varom ešte pol hodiny.
Vývar scedíme, z hlavy oberieme mäso, zvyšné mäso rozoberieme na kúsky.
Očistenú zeleninu nakrájame na kocky a na troche oleja opražíme.
Zalejeme rybím vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne.
Do hotovej polievky pridáme uvarené mäso z ryby a dochutíme soľou a korením.
Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tip: Kto má rád, môže na záver zapražiť zápražkou z múky a červenej papriky.