Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme plnku. Cibuľu a fenikel nakrájame na drobné kúsky. Osmažíme na oleji. Pridáme trošku vody a dusíme približne 5 minút. Následne zmiešame s artičokami nakrájanými na štvrtky a s nastrúhaným ovčím syrom Pecorino.
Králika vykostíme. Dôkladne ho umyjeme a osušíme, ochutíme soľou a čiernym korením, sušenými bylinkami a na kocky nakrájaným cesnakom. Mäso naplníme pripravenou plnkou.
Mäso zavinieme spolu s plátkom slaniny. Všetko prikryjeme alobalom.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 45 minút. Následne odstránime alobal, podlejeme bielym suchým vínom a ďalej pečieme približne 20 minút.
Fazuľku pripravíme tak, že ju najprv uvaríme vo vriacej vode približne 8 minút, potom ju preložíme do žiaruvzdornej nádoby a premiešame s koreninami a olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme približne 15 minút. Fazuľku podávame posypanú kôprom.
Citrónový dresing pripravíme tak, že v miske zmiešame citrónovú šťavu, koreniny, najemno nakrájaný cesnak, olivový olej a med.
Roládu podávame s pečenou fazuľkou a citrónovým dresingom.