Recepty Roláda z králičieho mäsa s pečenou zelenou fazuľkou a kôprom

Suroviny

1 celý králik (bez hlavy)
2 strúčiky cesnaku (ošúpané)
1 PL oregana
1 PL rozmarínu
8 plátkov slaniny
250 ml bieleho vína (suchého)
½ ČL mletého čierneho korenia
1 čl soli
Plnka:
1 fenikel
280 g artičoky (v olivovom oleji)
½ ČL soli
1 cibuľa
1 PL slnečnicového oleja
50 g pecorino romano
125 ml vody
Pečená zelená fazuľka:
250 g zelenej fazule
½ ČL soli (hrubozrnnej)
½ ČL karí korenia
½ ČL bylinkovej soli
2 PL olivového oleja
1 hrsť kôpru
1 hrsť slnečnicových semiačok
Dresing:
1 citrón
1 strúčik cesnaku
1 PL olivového oleja
1 PL medu
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
½ ČL tymiánu (sušeného)

Postup

1

Pripravíme plnku. Cibuľu a fenikel nakrájame na drobné kúsky. Osmažíme na oleji. Pridáme trošku vody a dusíme približne 5 minút. Následne zmiešame s artičokami nakrájanými na štvrtky a s nastrúhaným ovčím syrom Pecorino.

2

Králika vykostíme. Dôkladne ho umyjeme a osušíme, ochutíme soľou a čiernym korením, sušenými bylinkami a na kocky nakrájaným cesnakom. Mäso naplníme pripravenou plnkou.

3

Mäso zavinieme spolu s plátkom slaniny. Všetko prikryjeme alobalom.

4

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 45 minút. Následne odstránime alobal, podlejeme bielym suchým vínom a ďalej pečieme približne 20 minút.

5

Fazuľku pripravíme tak, že ju najprv uvaríme vo vriacej vode približne 8 minút, potom ju preložíme do žiaruvzdornej nádoby a premiešame s koreninami a olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme približne 15 minút. Fazuľku podávame posypanú kôprom.

6

Citrónový dresing pripravíme tak, že v miske zmiešame citrónovú šťavu, koreniny, najemno nakrájaný cesnak, olivový olej a med.

7

Roládu podávame s pečenou fazuľkou a citrónovým dresingom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept