Recepty Reďkvičkový šalát coleslaw

Suroviny

½ bielej kapusty (menšej hlávky)
500 g reďkoviek (nastrúhaných)
1 mrkva (stredná)
1 cibuľa (malá)
200 ml majonézy (alebo kyslej smotany)
40 ml vínneho octu
1 PL citróna (len šťava)
2 PL kryštálového cukru
1 ČL soli
mleté čierne korenie (podľa chuti)

Popis

Kapustu, reďkvičku, mrkvu a cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame v mise. Z majonézy alebo kyslej smotany, octu, citrónovej šťavy, cukru, soli a korenia pripravíme dresing. Všetko poriadne premiešame a necháme odstáť. Podávame ako ľahký šalátik na večeru alebo ako prílohu ku grilovaným mäsám či domácim hamburgerom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept