Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme 3-4 lyžice oleja, premiešame a poukladáme na plech. Fašírky pečieme v rúre na 200 °C asi 20 – 25 minút podľa potreby. Zemiaky podľa chuti dosolíme.
Rožok natrháme na malé kúsky a zalejeme mliekom.
Zeleninový mix na panvici podlejeme vodou a dusíme.
Do vychladnutej zeleninovej zmesi pridáme namočený rožok, vajce, soľ, korenie a podľa potreby prisypeme strúhanku.
Celú zmes dobre premiešame a rukami formujeme fašírky, ktoré z oboch strán vysmažíme na rozohriatom oleji.
Zeleninové fašírky podávame s pečenými zemiakmi, prípadne aj so smotanovým alebo paradajkovým dipom.
TIP: Vyskúšať môžete aj cuketové fašírky, stačí, keď nahradíte zemiaky cuketou.