Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Ak chcete použiť mrazené krevety, tak ich vytiahnite pred varením na niekoľko hodín z mrazničky alebo ich rozmrazte pod studenou tečúcou vodou. Chutnejšie však budú čerstvé chladené krevety. Ak máte nevylúpané krevety, teraz je čas ich olúpať. Ako olúpať krevety? Odstrihnite im hlavy, stiahnite škrupinu a odstráňte črevá, ktoré sú viditeľné ako tenká čierna čiara pozdĺž chrbta krevety.
Na woku alebo panvici rozohrejte olivový olej s polovicou masla. Pridajte na olej očistené a odkvapkané krevety a za stáleho miešania ich restujte na stredne silnom plameni, až kým nezružovejú a nezískajú zlatistú farbu. Keď sú krevety správne orestované, zmiernite plameň a pridajte zvyšok masla a nasekaný cesnak. Dôležité je, aby ste cesnak smažili len krátko, aby nezhnedol a uvoľnil svoju charakteristickú vôňu a chuť. Krevety dosoľte, okoreňte a pridajte citrónovú šťavu a všetko poriadne premiešajte.
Ak máte radi chuť petržlenovej vňate, môžete ju posekať a primiešať do kreviet. Krevety na cesnaku a masle sú najchutnejšie s čerstvou bagetou, ktorú si namáčajte do chuťovo bohatého výpeku. Dobrú chuť.
TIP: Krevety na masle a cesnaku podávajte s bielym vínom Sauvignon Blanc, Pinot Grigio alebo Rýnsky Rizling, ktoré dokážu výrazne zvýšiť chuťový zážitok.