Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pri príprave tohto pizzového receptu si užijete s deťmi veľa zábavy. Nechajte deti povyberať suroviny na domácu pizzu, môžu vám pomôcť aj s prípravou pizzového cesta. Uvidíte, že im bude chutiť oveľa viac.
Príprava cesta: Rozmiešajte vo vode droždie s cukrom. Do veľkej nádoby nasypte múku, soľ, pridajte olivový olej a rozmiešané droždie s cukrom a poriadne premiešajte. Nádobu zakryte utierkou a cesto na pizzu vložte do trúby a nastavte teplotu na 30 až 35°C. Nechajte kysnúť pizzové cesto približne 30 minút. Po uplynutí tejto doby by malo byť krásne vykysnuté.
Postup prípravy domácej pizze: Predhrejte si rúru na pečenie na 230°C, aby bola pizza chrumkavá a zároveň vláčna. Z vykysnutého cesta vytvarujte rukami okrúhlu pizzu alebo použite valček na cesto. Vymasťte plech olejom a pizzové cesto potrite paradajkovým pretlakom tak, že ho rozotriete až ku okrajom. Domácu pizzu posypte nastrúhaným Eidamom a nakrájanou červenou cibuľou na jemné kúsky. Pridajte na kocky nakrájanú šunku a zelenú papriku. Nakoniec posypte pizzu sladkou kukuricou podľa chuti (nezabudnite vyliať vodu z konzervy kukurice).
Obloženú domácu pizzu vložte do predhriatej rúry na pečenie. Pečte približne 15 minút alebo dovtedy, kým okraje domácej pizze nebudú zlatohnedé.
Vytiahnite pizzu a nakrájajte ju na trojuholníky. Dobrú chuť