Recepty Prívarok zo žltej fazuľky s vajíčkom

Suroviny

3 zemiaky (väčšie)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 PL octu
1 hrsť kôpru (čerstvého)
250 ml mlieka
1 PL slnečnicového oleja
soľ
čierne korenie
4 vajcia
300 g žltých fazuliek

Popis

Zemiaky nadrobno nakrájame a varíme v hrnci v osolenej vode. Na hrniec dáme sitko s fazuľkami, ktoré sme nakrájali na 3 cm kúsky. Kým sa varia zemiaky, fazuľky sa sparia. Uvarené fazuľky dáme bokom a zemiaky aj s vodou dohladka rozmixujeme.

Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme rozmixované zemiaky a uvarené fazuľky. Dochutíme octom, čiernym korením a soľou, potom zalejeme mliekom a necháme prevrieť. Odstavíme a primiešame nasekaný kôpor.

Vajcia si rozbijeme do štyroch misiek. Medzitým necháme v stredne veľkom hrnci zohriať vodu. Keď sa začnú tvoriť prvé bublinky, vlejeme do vody trochu octu. Keď sa opäť vytvoria na dne hrnca prvé bublinky, hrniec odstavíme, lyžicou vytvoríme v octovej vode vodný vír, do ktorého vlejeme vajíčko. Čakáme, kým sa zatiahne bielko a povaríme 3 minúty. Hotové vajíčko vyberieme z vody.

Malý tip: Stratené vajcia pripravujeme v hrnci postupne po jednom. Vodu s octom môžeme použiť aj viackrát. Vodu nikdy nesolíme.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept