Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky nadrobno nakrájame a varíme v hrnci v osolenej vode. Na hrniec dáme sitko s fazuľkami, ktoré sme nakrájali na 3 cm kúsky. Kým sa varia zemiaky, fazuľky sa sparia. Uvarené fazuľky dáme bokom a zemiaky aj s vodou dohladka rozmixujeme.
Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme rozmixované zemiaky a uvarené fazuľky. Dochutíme octom, čiernym korením a soľou, potom zalejeme mliekom a necháme prevrieť. Odstavíme a primiešame nasekaný kôpor.
Vajcia si rozbijeme do štyroch misiek. Medzitým necháme v stredne veľkom hrnci zohriať vodu. Keď sa začnú tvoriť prvé bublinky, vlejeme do vody trochu octu. Keď sa opäť vytvoria na dne hrnca prvé bublinky, hrniec odstavíme, lyžicou vytvoríme v octovej vode vodný vír, do ktorého vlejeme vajíčko. Čakáme, kým sa zatiahne bielko a povaríme 3 minúty. Hotové vajíčko vyberieme z vody.
Malý tip: Stratené vajcia pripravujeme v hrnci postupne po jednom. Vodu s octom môžeme použiť aj viackrát. Vodu nikdy nesolíme.