Zatvoriť
Vitajte v
Boli ste presmerovaní na našu novú stránku plnú inšpirácie, ktorá bola prispôsobená práve pre vás.
Pokračovať
Recepty Prívarok z červenej šošovice s pečenou mrkvou

Suroviny

400 g červenej šošovice
100 g cibule
15 g cesnaku
50 ml olivového oleja
50 g koriandra
75 g paradajkovej pasty
25 g soli
2 g mletej rasce
25 g zázvoru
40 g limetky
50 g medu
250 ml smotana 33 %
100 g ovsených vločiek
500 g mrkvy

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

„Červenú šošovicu si zvyknem namočiť do vody deň pred varením. Šošovica sa vďaka tomu rýchlejšie uvarí.“

Postup

1

Na olivovom oleji si opečieme najemno nakrájanú cibuľku a cesnak. Orestujeme paradajkovú pastu a do tohto základu vysypeme červenú šošovicu.

2

Pridáme nastrúhaný zázvor, med, limetkovú šťavu, mletú rascu a nasekaný koriander. Zmes varíme domäkka. Následne pridáme soľ a smotanu.

3

Vločky si opečieme nasucho, necháme vychladnúť, rozmixujeme a vysypeme do šošovicového prívarku, ktorý tak skvelo zahustíme.

4

Navrch dáme šťavu z limetky, pár kvapiek olivového oleja, nasekaný koriander a mrkvu opečenú na masle. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept