Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Karfiol rozdelíme na menšie kúsky. Vložíme do vriacej a osolenej vody a varíme asi 3 minúty. Vyberieme, osušíme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Polejeme troškou oleja, posypeme soľou, čiernym korením, sladkou paprikou, pridáme nadrobno nasekané lieskové oriešky a dáme piecť.
Do mixéra vložíme jogurt, mätové lístky, olivový olej, soľ, čierne korenie, citrónovú kôru a rozmixujeme. Keď karfiol zhnedne, vyberieme ho na tanier a polejeme omáčkou.
Rybu dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Vytlačíme na ňu šťavu z polovice citróna a necháme ju asi 20 minút odpočívať.
Citróny, pomaranče a fenikel nakrájame na hrubé plátky.
Rúru predhrejeme na 185 °C. Na kúsok papiera na pečenie poukladáme plátky citrusov a kúsky fenikla, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a čiernym korením a pridáme čerstvé vetvičky tymianu. Položíme na ne rybu, posypeme soľou a polejeme troškou olivového oleja. Obsah zabalíme do papiera na pečenie, vďaka čomu bude ryba jemná a zároveň šťavnatá. Pečieme asi 20 minút.
Podávame s pečeným karfiolom, ovocím, feniklom a mätovou omáčkou.