Recepty Pošírovaná fileta z lososa s reďkovkou, podávaná s chrenovou omáčkou a karfiolovým pyré

Suroviny

400 g lososovej filety (surové, nie údené)
10 reďkoviek
3 PL olivového oleja
1 hrsť baby špenátu
125 ml bieleho vína (suchého)
250 ml zeleninového vývaru
½ citróna (šťava)
2 vetvičky rozmarínu
2 bobkové listy
½ ČL soli
½ ČL bieleho korenia
Chrenová omáčka:
1 pór
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
300 g gréckeho jogurtu
1 PL chrenu (nastrúhaného)
½ citróna (šťava)
Kafiolové pyré:
400 g karfiolu
½ ČL soli
½ ČL bieleho korenia
3 strúčiky cesnaku (ošúpané)
2 PL olivového oleja
1 PL tymiánu
125 ml kyslej smotany (18 %)
Na ozdobenie:
1 hrsť petržlenovej vňate
1 čl olivového oleja

Postup

1

Karfiol nakrájame na kúsky, vložíme do vriacej vody a varíme, kým nezmäkne. Potom ho scedíme, necháme vychladnúť a dáme do mixéra so zvyšnými ingredienciami na pyré. Servírujeme pokvapkané olejom a posypané petržlenovou vňaťou.

2

Pripravíme suroviny na chrenovú omáčku. V malej miske zmiešame chren, pór nakrájaný na mesiačiky, šťavu z citróna, koreniny a 200 g gréckeho jogurtu. Miešame dve minúty.

3

Lososa nakrájame na štyri kusy. Do hlbokej panvice nalejeme vývar, biele víno, citrónovú šťavu, vložíme vetvičky rozmarínu a bobkové listy. Necháme zovrieť, pridáme filety z lososa, zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom plameni štyri minúty.

4

Medzitým v miske zmiešame reďkovku, baby špenát, olivový olej a ochutíme soľou a bielym korením.

5

Lososa položíme do šalátovej misky a ozdobíme reďkovkou so špenátom. Podávame s chrenovou omáčkou a s karfiolovým pyré.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept