Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Karfiol nakrájame na kúsky, vložíme do vriacej vody a varíme, kým nezmäkne. Potom ho scedíme, necháme vychladnúť a dáme do mixéra so zvyšnými ingredienciami na pyré. Servírujeme pokvapkané olejom a posypané petržlenovou vňaťou.
Pripravíme suroviny na chrenovú omáčku. V malej miske zmiešame chren, pór nakrájaný na mesiačiky, šťavu z citróna, koreniny a 200 g gréckeho jogurtu. Miešame dve minúty.
Lososa nakrájame na štyri kusy. Do hlbokej panvice nalejeme vývar, biele víno, citrónovú šťavu, vložíme vetvičky rozmarínu a bobkové listy. Necháme zovrieť, pridáme filety z lososa, zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom plameni štyri minúty.
Medzitým v miske zmiešame reďkovku, baby špenát, olivový olej a ochutíme soľou a bielym korením.
Lososa položíme do šalátovej misky a ozdobíme reďkovkou so špenátom. Podávame s chrenovou omáčkou a s karfiolovým pyré.