Recepty Pórové guľky

Suroviny

350 g póru
1 PL olivového oleja
3 PL zeleninového vývaru
1 dl mlieka
10 g masla
10 g hladkej múky
1 vajce
strúhanka
slnečnicový olej
rozmarín
1 cuketa (pokrájanú na mesiačiky)
1 tekvica hokkaido (menšiu, pokrájanú na mesiačiky)
slnečnicový olej
200 g kyslej smotany
soľ
čierne korenie
tymian (sušený)
1 strúčik cesnaku (prelisovaného)
2 ČL citróna (len šťava)
1 ČL kôpru

Popis

Postup

Pór umyjeme, pokrájame na kolieska a opražíme na oleji asi 7 minút. Prilejeme vývar a dusíme ďalších 15 minút. V malom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opražíme múku a následne prilejeme mlieko. Nezabúdajme stále miešať, aby sa nevytvorili hrudky. Mlieko privedieme do varu a omáčku varíme ešte 5 minút. Následne pridáme do hrnca pór a poriadne premiešame. Necháme trochu vychladnúť a tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v rozmixovanom vajíčku a v strúhanke. Následne ich vložíme do hrnca, v ktorom sme si rozhorúčili dostatočné množstvo oleja a vypražíme ich. Ako prílohu pripravíme tekvicové a cuketové mesiačiky. Pokrájame cuketu a tekvicu, posolíme, ochutíme rozmarínom a opražíme ich na oleji, kým nezmäknú. Dresing pripravíme v menšej nádobe. Všetky ingrediencie spoločne premiešame, aby sa chute spojili.

Servírovanie

Pórové guľky servírujeme s tekvicovými a cuketovými mesiačikmi, ktoré dáme do oranžových paprík (tie vyrežeme do tvaru halloweenskych tekvíc) a priložíme misku s dresingom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept