Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Pór umyjeme, pokrájame na kolieska a opražíme na oleji asi 7 minút. Prilejeme vývar a dusíme ďalších 15 minút. V malom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opražíme múku a následne prilejeme mlieko. Nezabúdajme stále miešať, aby sa nevytvorili hrudky. Mlieko privedieme do varu a omáčku varíme ešte 5 minút. Následne pridáme do hrnca pór a poriadne premiešame. Necháme trochu vychladnúť a tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v rozmixovanom vajíčku a v strúhanke. Následne ich vložíme do hrnca, v ktorom sme si rozhorúčili dostatočné množstvo oleja a vypražíme ich. Ako prílohu pripravíme tekvicové a cuketové mesiačiky. Pokrájame cuketu a tekvicu, posolíme, ochutíme rozmarínom a opražíme ich na oleji, kým nezmäknú. Dresing pripravíme v menšej nádobe. Všetky ingrediencie spoločne premiešame, aby sa chute spojili.
Servírovanie
Pórové guľky servírujeme s tekvicovými a cuketovými mesiačikmi, ktoré dáme do oranžových paprík (tie vyrežeme do tvaru halloweenskych tekvíc) a priložíme misku s dresingom.