Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Ostrým nožom narežeme krížom-krážom vrchnú časť mäsa do asi 1 cm hĺbky. V miske zmiešame 2 polievkové lyžice olivového oleja, oregano, rozmarín, tymian, horčicu, polovicu soli a polovicu mletého čierneho korenia. Jahňacinu potrieme vzniknutou zmesou a necháme 1 hodinu odležať, aby mala izbovú teplotu.
Rúru predhrejte na 200 °C. Granátové jablká rozdelíme tak, že v každom urobíme malý rez ostrým nožom a rozpolíme ho. Odšťavíme polovicu granátového jablka a šťavu dáme do misky s medom, pridáme zvyšnú soľ a mleté čierne korenie. Odložíme bokom s ostatnými granátovými jablkami.
Zostávajúci olivový olej zohrejeme vo väčšom pekáči a jahňacie mäso na ňom opekáme z každej strany 8 – 10 minút, aby sa zatiahlo.
Odstavíme z ohňa a pridáme očistené rozpolené šalotky a rozpolené hlavičky cesnaku. Dáme do rúry a pečieme 45 minút na 200 °C. Pekáč vyberieme z rúry a šalotky polejme medovou zmesou. Vrátime ho do rúry a pečieme ďalších 30 minút alebo dovtedy, kým teplomer na mäso vložený do stredu stehna neukáže 54 °C. Na posledných 15 minút pečenia pridáme do rúry aj rozpolené granátové jablká.
Jahňacie mäso necháme voľne prikryté alobalom odpočinúť 10 minút, následne ho nakrájame a servírujeme.
Tip: Podávajte ho s pečenými zemiakmi na rozmaríne.