Recepty Pološtiepok na grile so slaninou marinovanou v brusnicovej omáčke

Suroviny

4 krajce chleba
4 ČL masla
4 plátky slaniny
1 syr na grilovanie (Tesco Grill Master XXL pološtiepok na gril s brusnicovou omáčkou)
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka soli

Postup

1

Gril rozohrejeme na strednú teplotu.

2

Na hliníkovú grilovaciu tácku rozložíme plátky slaniny tak, aby sa navzájom nedotýkali. Z každej strany ich potrieme brusnicovou omáčkou a grilujeme 7 – 10 minút. Gril otvoríme, slaninové plátky otočíme a grilujeme ďalšie 3 minúty.

3

Medzitým z oboch strán natrieme krajce chleba maslom. Pološtiepok nakrájame na tenšie plátky. Tie z každej strany osolíme a okoreníme. Syr rovnomerne rozdelíme na dva chleby, pridáme slaninu a prikryjeme zvyšnými krajcami.

4

Takto pripravené sendviče vložíme na gril a grilujeme z každej strany 3 minúty dozlatista. Pred podávaním rozrežeme chlieb na polovicu. Zaistiť ho môžeme špajľou.

TIP: Podávame s listovým šalátom, paradajkami a zálievkou podľa chuti.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept