Polentové slniečka

Suroviny

1 hrnček kukuričnej krupice
500 ml mlieka
4 PL parmezánu
1 ČL pažítky
1 ČL petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
tekvicový olej
tekvicové semienka
červená paprika (čerstvá)

Popis

Urobíme si hustú polentovú kašu. Do malého množstva mlieka (cca 5 dcl) vmiešame polentu, osolíme, miešame a varíme. Ak je príliš hustá, doplníme vodu, ak je príliš riedka, doplníme polentu. Odstavíme, keď zhustne a začne bublať a počkáme, kým polenta vychladne.

Vymastíme si menší a hlbší plech na pečenie. Do vychladnutej polenty nakrájame bylinky, vmiešame nastrúhaný parmezán a dochutíme tekvicovým olejom. Nakoniec pridáme semiačka, vlejeme ju do plechu a povrch uhladíme. Pečieme na 200 ˚C 20 minút dozlata.

Keď vychladne, povykrajujeme ľubovoľné okrúhle tvary.

Polentové slniečkaNa tanieri ich môžeme obložiť červenou a žltou paprikou. Podávame so syrovým dresingom (zmiešame nastrúhaný syr s bielym jogurtom a bylinkami) alebo ako prílohu k mäsu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept