Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Urobíme si hustú polentovú kašu. Do malého množstva mlieka (cca 5 dcl) vmiešame polentu, osolíme, miešame a varíme. Ak je príliš hustá, doplníme vodu, ak je príliš riedka, doplníme polentu. Odstavíme, keď zhustne a začne bublať a počkáme, kým polenta vychladne.
Vymastíme si menší a hlbší plech na pečenie. Do vychladnutej polenty nakrájame bylinky, vmiešame nastrúhaný parmezán a dochutíme tekvicovým olejom. Nakoniec pridáme semiačka, vlejeme ju do plechu a povrch uhladíme. Pečieme na 200 ˚C 20 minút dozlata.
Keď vychladne, povykrajujeme ľubovoľné okrúhle tvary.
Na tanieri ich môžeme obložiť červenou a žltou paprikou. Podávame so syrovým dresingom (zmiešame nastrúhaný syr s bielym jogurtom a bylinkami) alebo ako prílohu k mäsu.