Recepty Polenta s ružičkovým kelom

Suroviny

1 šálka kukuričnej krupice (instantnej polenty)
2 PL masla
30 g parmezánu
1 červená cibuľa
250 g ružičkového kelu
2 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
3 PL vlašských orechov (nasekaných)
soľ
čierne korenie
balzamikový ocot

Popis

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opečieme ju na 1 PL olivového oleja s maslom. Ružičkový kel umyjeme, väčšie ružičky prekrojíme na polovicu a dáme do vriacej vody. Po 3 minútach ho vyberieme a hneď schladíme. Potom ho pridáme k cibuli, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, ochutíme soľou a korením a restujeme, kým kel nechytí zlatú farbu. Instantnú polentu dáme do väčšej misky a zalejeme ju horúcou vodou. Začneme s trochou vody a postupne pridávame za stáleho miešania viac, kým z polenty nevznikne hustá kaša. Polentu osolíme, pridáme parmezán a keby bola príliš hustá, prilejeme ešte trochu vody. Nakoniec k ružičkovému kelu pridáme nasekané vlašské orechy a restujeme asi 1 minútu. Polentu potom rozdelíme do tanierov a navrch rozdelíme orestovaný ružičkový kel.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept