Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opečieme ju na 1 PL olivového oleja s maslom. Ružičkový kel umyjeme, väčšie ružičky prekrojíme na polovicu a dáme do vriacej vody. Po 3 minútach ho vyberieme a hneď schladíme. Potom ho pridáme k cibuli, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, ochutíme soľou a korením a restujeme, kým kel nechytí zlatú farbu. Instantnú polentu dáme do väčšej misky a zalejeme ju horúcou vodou. Začneme s trochou vody a postupne pridávame za stáleho miešania viac, kým z polenty nevznikne hustá kaša. Polentu osolíme, pridáme parmezán a keby bola príliš hustá, prilejeme ešte trochu vody. Nakoniec k ružičkovému kelu pridáme nasekané vlašské orechy a restujeme asi 1 minútu. Polentu potom rozdelíme do tanierov a navrch rozdelíme orestovaný ružičkový kel.