Recepty Plnené kuracie kapsy

Suroviny

150 g enciánu
500 g kuracích pŕs
olivový olej
morská soľ
sušený cesnak
štvorfarebné korenie
1 hrsť rukoly
1 hrsť sušených brusníc (namočených v ružovom víne)

Popis

Kuracie prsia pokrájame a naklepeme na tenšie plátky. Ochutíme ich soľou, farebným korením a štipkou sušeného cesnaku.

Každý plátok naplníme veľkým kusom enciánu, rukolou a brusnicami, ktoré sme si deň vopred namočili do ružového vína.

Plátok mäsa preložíme a vytvoríme z neho kapsu, ktorú prichytíme špajdľou.

Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme z každej strany 3 minúty.

Mäso dáme dopiecť do rúry na 10 minút.

Servírovanie

Mäso podávame s grilovanou zeleninou. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept