Piškótový korpus, ktorý sa rozplýva v ústach

Suroviny

6 vajec
6 PL kryštálového cukru
6 PL hladkej múky

Popis

Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne po jednom zašľaháme žĺtky.

Nakoniec doň zľahka vareškou primiešame preosiatu múku.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (iba dno, nie boky) alebo použijeme obruč s papierom na pečenie. Teplota pečenia tiež nie je jednoznačná, pretože každá rúra hreje inak. Ale cesto odporúčame piecť asi 15 minút pri teplote 150 – 160 °C.

Piškótový korpus, ktorý sa rozplýva v ústachPo vybratí z rúry formu otočíme hore dnom a necháme vychladnúť na mriežke. Z korpusu potom obrežeme boky a vyklopíme.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept