Recepty Piňata: Torta s prekvapením na detskú oslavu

Suroviny

375 g masla (izbovej teploty)
200 g kryštálového cukru
375 g polohrubej múky
6 vajec (veľkých)
6 PL mlieka
1 PL prášku do pečiva
6 PL cukrových ozdôb
2 ks tortovej formy (s priemerom 24 cm)
pohár (alebo okrúhla formička na vykrajovanie)
Krém:
jahodový džem
375 g masla (zmäknutého)
300 g práškového cukru
½ balíčka vanilkového cukru
3 PL vody (horúcej)
6 balení lentiliek
jahody

Postup

1

Maslo s cukrom vymiešame do peny.

2

Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, vajcia, mlieko a vyšľaháme hladké cesto.

3

Do cesta nasypeme farebnú posýpku a jemne ho premiešame.

4

Cesto rozdelíme do dvoch foriem a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 až 35 minút.

5

Upečené korpusy necháme vo forme ešte 10 minút vychladnúť a vyberieme z formy.

6

Pripravíme si krém: maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame spolu s horúcou vodou dohladka; ak treba, pridáme ešte trochu horúcej vody.

7

Korpusy prerežeme na polovičky.

8

V strede korpusov urobíme do 3 z nich pohárom alebo formičkou otvory.

9

Spodný korpus položíme na tanier alebo na podložku, kde bude stáť celá torta.

10

Potrieme ho lekvárom a krémom a postup zopakujeme so všetkými 3 korpusmi.

11

Do otvoru nasypeme lentilky a krémom potrieme aj druhý korpus.

12

Zakryjeme štvrtým dielom.

13

Celú tortu potrieme krémom a ozdobíme lentilkami a jahodami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept