Recepty Pikantné karfiolové šalátové wrapy

Suroviny

Buffalo omáčka:
2 PL masla (roztopeného)
60 ml čili omáčky
½ ČL sušeného cesnaku (mletého)
Karfiol:
1 karfiol
1 PL olivového oleja
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
Ostatné:
1 hlávka ľadového šalátu
2 avokáda
1 jarná cibuľka
3 PL koriandra (nasekaného čerstvého)
3 PL pažítky (nasekanej čerstvej)
Štipľavá omáčka:
3 PL paradajok (paradajkovej pasty)
2 PL jablčného octu
3 PL hnedého cukru
2 čili papričky (červené čili papričky zbavené semienok a nakrájané nahrubo)
2 strúčiky cesnaku
1 PL čerstvej citrónovej šťavy

Postup

1

Najprv si pripravíme karfiol. Rúru predhrejeme na 200 °C. Karfiol nakrájame na malé ružičky, zmiešame s olejom, soľou a mletým čiernym korením. Plech vyložíme papierom na pečenie. Položíme naň karfiol a pečieme 20 – 25 minút, prípadne dovtedy, kým ružičky nebudú zlaté s chrumkavými okrajmi.

2

Medzitým si pripravíme Buffalo omáčku. Zmiešame maslo, čili omáčku a mletý cesnak. Omáčku premiešame s upečeným karfiolom a ten odložíme bokom.

3

Avokáda očistíme a nakrájame na tenké plátky. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno. Listy ľadového šalátu umyjeme a osušíme.

4

Pripravíme si štipľavú omáčku. Do mixéra vložíme paradajkovú pastu, jablčný ocot, hnedý cukor, čili papričky, ošúpaný cesnak a citrónovú šťavu. Rozmixujeme dohladka.

5

Na každý list šalátu položíme plátky avokáda a karfiol, posypeme ho jarnou cibuľkou, koriandrom a pažítkou. Podávame so štipľavou omáčkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept