Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Najprv si pripravíme karfiol. Rúru predhrejeme na 200 °C. Karfiol nakrájame na malé ružičky, zmiešame s olejom, soľou a mletým čiernym korením. Plech vyložíme papierom na pečenie. Položíme naň karfiol a pečieme 20 – 25 minút, prípadne dovtedy, kým ružičky nebudú zlaté s chrumkavými okrajmi.
Medzitým si pripravíme Buffalo omáčku. Zmiešame maslo, čili omáčku a mletý cesnak. Omáčku premiešame s upečeným karfiolom a ten odložíme bokom.
Avokáda očistíme a nakrájame na tenké plátky. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno. Listy ľadového šalátu umyjeme a osušíme.
Pripravíme si štipľavú omáčku. Do mixéra vložíme paradajkovú pastu, jablčný ocot, hnedý cukor, čili papričky, ošúpaný cesnak a citrónovú šťavu. Rozmixujeme dohladka.
Na každý list šalátu položíme plátky avokáda a karfiol, posypeme ho jarnou cibuľkou, koriandrom a pažítkou. Podávame so štipľavou omáčkou.