Recepty Pečený losos s omáčkou z kapár

Suroviny

800 g lososovej filety
citrón (len šťava čerstvo vytlačená)
2 PL masla
soľ
Omáčka z kapár
2 PL masla
100 ml zeleninového bujónu (alebo rybacieho bujónu)
3 PL kapary (marinovaných)
1 ČL hladkej múky
100 ml kyslej smotany (hustej)

Postup

1

Filety z lososa rozdelíme na kúsky a potrieme ich citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.

2

Zapekaciu nádobu alebo plech vymastíme polovicou masla, uložíme doň filety ryby, obložíme ich kúskami zvyšného masla a vložíme do rúry predhriatej na 200 ˚C. Pečieme približne 10 – 15 minút.

3

V hrnci zohrejeme maslo, pridáme scedené kapary a opekáme asi 1 minútu.

4

Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku.

5

Prilejeme bujón, dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky, pridáme smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu, podľa chuti ešte dosolíme. Rybu podávame na horúcom tanieri, omáčku samostatne v nahriatom omáčkovníku.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept