Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si lososa. Na plech rozložíme alobal a zľahka ho potrieme polovicou množstva rozpusteného masla. Do stredu položíme dve vetvičky rozmarínu na seba. Citrón nakrájame a poukladáme pozdĺž rozmarínu. Lososa osolíme a okoreníme a položíme na rozmarín s citrónom. Polejeme zvyškom masla, pomasírujeme. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Posypeme ním lososa. Polejeme citrónovou šťavou, navrch položíme zvyšok rozmarínu a zabalíme do alobalu. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 185 °C približne 20 minút. Následne alobal odstránime a plech vložíme späť do rúry ešte na 5 minút. Potom položíme na servírovací tanier.
Medzitým si pripravíme fazuľovú kašu. V panvici rozohrejeme repkový olej. Pridáme nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku a nadrobno nakrájané lístky rozmarínu. Restujeme asi minútu, následne pridáme scedenú fazuľu a vodu. Necháme prevariť aspoň 2 – 3 minúty a následne presunieme do mixéra, pridáme vínny ocot a rozmixujeme na kašu. Presunieme do misky a odložíme bokom.
Pripravíme si kelové pesto. Kel zbavený stoniek vložíme do kuchynského robota, pridáme mandle, píniové oriešky, pecorino, dva strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu, olivový olej, vodu, soľ a čierne korenie. Rozmixujeme nahladko.
Lososa podávame s pestom a teplou fazuľovou kašou.