Recepty Pečené kura s jablkami a so ciderom

Suroviny

1 kuracie mäso (asi 1,7 kg)
5 červených jabĺk
250 ml jablkového cidera (jablkového)
soľ
čierne korenie
oregano (čerstvé)
3 PL slnečnicového oleja

Popis

Kura osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Dovnútra vložíme jablko, 2 vetvičky čerstvého oregana a spodné stehná zviažeme potravinárskym povrázkom. Petržlen ošúpeme a pozdĺžne rozkrojíme. Uložíme ho na plech, položíme naň kura, podlejeme ciderom a dáme piecť na 180 °C. Po 60 minútach pridáme ku kuraťu na mesiačiky nakrájané jablko a pečieme ďalších 45 – 60 minút. Počas pečenia kura polievame výpekom. Hotové kura podávame s obľúbenou prílohou a s pečenými jablkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept