Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pliecko pozdĺžne narežeme tak, aby sme získali čo najväčšiu plochu. Cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno a opečieme na troche oleja. Potom pridáme špenát a chvíľu dusíme. Keď je špenát udusený, pridáme vajcia a urobíme praženicu. Pripravenú praženicu necháme vychladnúť, dochutíme soľou a korením. Jemne ju rozmixujeme, aby získala zelenú farbu. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a plnku rovnomerne natrieme na mäso. Opatrne zarolujeme do rolády a prevlečieme potravinárskym špagátikom. Roládu potom poriadne osolíme, okoreníme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na plech na mriežku. Do plechu nalejeme vodu tak, aby bola vo výške aspoň 1 cm a pečieme približne 90 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením odstránime alobal, aby sa mäso na povrchu pekne opieklo. Upečenú roládu nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.