Recepty Pečené bravčové so zelenou plnkou

Suroviny

750 g bravčového pliecka
2 vajcia
50 g špenátových listov (čerstvého)
1 cibuľa
2 PL pažítky (nasekanej)
50 g slaniny
1 PL slnečnicového oleja
soľ
čierne korenie

Popis

Pliecko pozdĺžne narežeme tak, aby sme získali čo najväčšiu plochu. Cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno a opečieme na troche oleja. Potom pridáme špenát a chvíľu dusíme. Keď je špenát udusený, pridáme vajcia a urobíme praženicu. Pripravenú praženicu necháme vychladnúť, dochutíme soľou a korením. Jemne ju rozmixujeme, aby získala zelenú farbu. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a plnku rovnomerne natrieme na mäso. Opatrne zarolujeme do rolády a prevlečieme potravinárskym špagátikom. Roládu potom poriadne osolíme, okoreníme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na plech na mriežku. Do plechu nalejeme vodu tak, aby bola vo výške aspoň 1 cm a pečieme približne 90 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením odstránime alobal, aby sa mäso na povrchu pekne opieklo. Upečenú roládu nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept