Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Nakrájame očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen.
Na dno veľkej panvice, hrnca alebo hlbokého plechu rozložíme zeleninu, bylinky a cesnak.
Jeden pomaranč dobre umyjeme, rozkrojíme a vložíme do kačky.
Z druhého pomaranča vytlačíme šťavu a potrieme ňou kačicu zvnútra aj zvonka. Potom kačicu dobre zvnútra aj zvonka nasolíme a okoreníme. Kačicu vložíme do horúcej rúry a pečieme asi 2,5 hodiny. Po prvých 90 minútach odoberieme tuk a toto zopakujeme potom každých 15 minút. Keď je koža zlatohnedá a chrumkavá, kačicu dopečte, vyberte z pekáča a pred porciovaním nechajte ešte 10 minút dôjsť. Podávame so zemiakmi alebo lokšami.
Lokše V šupe uvarené zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou, soľou a vypracujeme hladké cesto. Z neho odkrajujeme kúsky, rozvaľkáme ich na placku a opekáme na horúcej panvici. Lokše pomastíme kačacou masťou, alebo ich na masti na horúcej panvici opečieme.