Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V malej miske zmiešame maslo, scedené a nadrobno nakrájané ančovičky, očistený a pretlačený cesnak, tymian, citrónovú kôru, soľ a čierne mleté korenie. Miešame, kým sa suroviny dobre nespoja.
Kura rozložíme na plech na pečenie a potrieme ho zmesou vrátane miest pod kožou a vnútri. Dovnútra kuraťa vložíme aj tymianové vetvičky. Asi 3 polievkové lyžice maslovej zmesi si necháme na neskôr.
Rúru rozohrejeme na 190 °C. Kura restujeme 30 minút. Následne plech s kuraťom vyberieme z rúry a opatrne naň poukladáme figy rozkrojené na polovice (vnútrom nadol) a tiež očistené a rozpolené šalotky. Prisypeme olivy a pečieme ďalších 30 minút.
Po upečení necháme roztopiť na kurati zvyšok maslovej zmesi a dáme ho na 10 minút odpočinúť. Následne servírujeme.
Tip: Servírujte s karfiolovo-cesnakovým pyré. Karfiol stačí jednoducho uvariť domäkka, rozmixovať, ochutiť soľou, korením, tymianom, pridať cesnak s maslom a hotovo!