Recepty Pastierov koláč

Suroviny

500 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
400 g paradajok (lúpaných alebo paradajkové pyré)
2 mrkvy
1 balenie mrazeného hrášku
500 g zemiakov
šampiňón (konzerva alebo 6 čerstvých)
2 lyžice masla
1 hrnček syra (strúhaného)
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Pastierov koláčNa panvici opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď je cibuľka opražená, pridáme mleté mäso a na kocky nakrájanú mrkvu a šampiňóny, zalejeme paradajkami a dusíme zhruba 15 minút. Pred dokončením pridáme hrášok a necháme prevrieť. Kým sa varí zelenina, očistíme zemiaky a dáme ich variť na pyré. Keď sú zemiaky uvarené, scedíme ich a pripravíme zemiakovú kašu, do ktorej zamiešame maslo a nastrúhaný syr. Kaša nesmie byť riedka. Mäsovú zmes vložíme do zapekacej misy a navrch nanesieme hrubú vrstvu zemiakovej kaše. Na povrchu ju môžeme ozdobiť pomocou vidličky. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme približne 20 minút pri teplote 200 °C dozlatista.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept