Recepty Parmezánové voňavé hviezdy

Suroviny

200 g masla
2 vajcia
8 PL kukuričného škrobu
½ šálky hrubej múky
100 g parmezánu (strúhaného)
½ šálky mandlí (lúpaných, pomletých alebo jemne nasekaných)
oregano

Popis

Parmezánové voňavé hviezdyZmäknuté maslo elektrickým šľahačom vyšľaháme na krém. Počas šľahania pridávame vajcia, nastrúhaný syr, nadrobno nasekané mandle, soľ, oregano, prípadne iné bylinky – podľa chuti – a po častiach preosiatu múku a škrob. Cesto na záver vymiesime rukami. Malo by byť vlhké a formovateľné, v prípade potreby pridáme ešte múku alebo vodu (ak je príliš vlhké alebo príliš suché). Vytvarujeme bochník a na 45 minút ho dáme do chladničky. Keď ho vyberieme, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme hviezdy, ktoré pečieme dozlata na plechu na papieri na pečenie asi 10 –15 minút pri teplote 180 °C.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept