Recepty Pappardelle s paradajkovou omáčkou a tuniakom

Suroviny

75 ml olivového oleja
25 g cesnaku (približne 5 strúčikov)
50 g hnedého cukru
500 g pomodoro pelati (lúpaných paradajok)
15 g soli
25 g bazalky
5 g oregana
2 g mletého čierneho korenia
250 g tuniaka
400 g cestovín pappardelle (alebo tagliatelle)
200 g parmezánu

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

„Kúsok tuniaka s olivovým olejom z konzervy si zvyknem odložiť až na koniec a dozdobiť ním hotové jedlo.“

Postup

1

Na olivovom oleji opečieme dozlatista cesnak nasekaný na kúsky. Vylejeme pomodoro pelati (lúpané paradajky), premiešame a necháme variť.

2

Pridáme hnedý cukor, čierne korenie a soľ. Môžeme pridať polovicu bazalky a oregana. Omáčku redukujeme až na ideálnu hustotu, ktorá vám vyhovuje.

3

Ochutnáme a dochutíme podľa potreby. Tesne pred vypnutím ohňa pridáme zvyšnú bazalku s oreganom a do zmesi zamiešame tuniaka. Pappardelle alebo tagliatelle si uvaríme vo vriacej slanej vode.

4

Následne spojíme omáčku s cestovinami. Vrch dozdobíme bazalkou a parmezánom. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3