Recepty Panzanella – paradajkový šalát s chlebom

Suroviny

400 g cherry paradajok
2 papriky (žltá)
2 cibule
400 g chleba (staršieho)
75 ml olivového oleja
3 sardely (nakladané)
2 PL kapary
30 ml balzamikového octu
soľ
mleté čierne korenie
med
½ zväzku bazalky

Popis

Panzanella – paradajkový šalát s chlebomParadajky umyjeme, očistíme a rozpolíme. Papriku prekrojíme, zbavíme jadierok a vnútorných žiliek, umyjeme a nakrájame na pásiky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Chlieb nakrájame na tenké plátky, potrieme polovičným množstvom oleja a položíme na mierne rozohriaty gril alebo do rúry zapnutej na 200 °C. Počas grilovania raz otočíme. Sardely zlejeme a najemno nasekáme. Kapary nasekáme podľa chuti. Sardely, kapary, ocot, soľ, korenie a med zmiešame. Do zmesi pridáme olivový olej. Bazalku umyjeme, osušíme, otrháme a nakrájame na prúžky. Vo veľkej mise zmiešame nakrájanú zeleninu s dresingom. Pridáme opečené plátky chleba a posypeme bazalkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept