Recepty Ovocný chlebík

Suroviny

115 g javorového sirupu
55 g masla
115 g krupicového cukru
285 g hladkej múky špaldovej
225 g sušených marhúľ (podľa chuti)
2 ks vajca
4 lyžice mlieka
1 lyžica prášku do pečiva

Postup

1

Rúru predhrejeme na 170 ºC (150 ºC na horúci vzduch / plyn na stupeň 3). Formu na chlebík vymažeme a vysypeme múkou.

2

V kastróliku jemne ohrejeme sirup, maslo a cukor. Rozpustime ich a potom odstavíme z ohňa.

3

Preosejeme múku a korenie do misy. Pridáme ovocie, rozšľahané vajcia, mlieko, kypriaci prášok a potom vmiešame sirupovú zmes. Ak je zmes príliš hustá, zriedime ju vlažným mliekom.

4

Nalejeme do chlebíkovej formy a pečieme 50 – 60 minút dozlatista. Nalejeme do bochníkovej formy a pečieme cca 1 hodinu alebo dozlatista.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept