Recepty Ovocné nanuky s jogurtom a mätou

Suroviny

½ citróna
1 kg ananásu (alebo banánov)
3 pomaranče
4 jahody
2 PL medu
1 hrsť mäty
1 nektárinka
1 broskyňa
¼ melónu Cantaloupe
125 g bieleho jogurtu

Popis

Nezabudnite však na to, že nanuky môžete konzumovať až o niekoľko hodín, keď sa poriadne zmrazia. Ak chcete prekvapiť či potešiť návštevu, myslite na to, že túto ovocnú dobrotu je potrebné pripraviť deň vopred. 

Namiesto medu môžete na ochutenie použiť javorový sirup a jogurt vymeňte napríklad za mandľové mlieko. Chcete si vyrobiť vlastné mandľové mlieko?

Vďaka produktom s označením „Naša cena" bude tento rýchly a lacný recept stáť iba 0,27 € za porciu.
Cena receptu sa môže líšiť v závislosti od aktuálnej ponuky.

Postup

1

Ak nám doma zostali zvyšky ovocia, výbornou alternatívou, ako ho spotrebovať, je schovať ho do domácich nanukov.

2

Nektárinku, broskyňu, melón, jahody a ananás alebo banány očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

3

Pomaranč a citrón odšťavíme. Jogurt ochutíme medom, nasekanou mätou a spolu s ostatnými ingredienciami dôkladne rozmixujeme v mixéri.

4

Formy na nanuky naplníme ovocnou zmesou a vložíme približne na 3 hodiny do mrazničky.

5

Ak nám zostala časť zmesi, ktorá sa už do nanukových foriem nezmestí, nalejeme ju do formičiek na ľad a použijeme na ochladenie a ochutenie letnej limonády.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept