Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na veľkej panvici rozpustíme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusíme dosklovita (asi 7 minút).
Pridáme orzo cestoviny a miešame 2 minúty. Zalejeme ich vývarom, privedieme do varu a varíme bez pokrievky 8 – 10 minút. Občas premiešame.
Medzitým polovicu cvikle najemno rozmixujeme v mixéri a zvyšok nakrájame nadrobno.
Hneď ako sú orzo cestoviny mäkké, vmiešame do nich cviklu (rozmixovanú aj nakrájanú), šťavu z citróna, soľ, mleté korenie a väčšiu časť kôpru. Premiešame, aby sa suroviny spojili, a odložíme z plameňa.
Podávame s rozdrobeným kozím syrom a so zvyškom kôpru.
Tip: Jedlo môžete posypať vlašskými orechmi.