Recepty Orzotto s cviklou a kozím syrom

Suroviny

300 g cvikly (varenej a ošúpanej Tesco Organic Bio cvikly)
40 g masla
1 ks cibule (veľká Tesco Organic BIO cibuľa)
3 strúčiky cesnaku
300 g orzo cestovín (neuvarených)
800 ml zeleninového vývaru
125 g kozieho syra (mäkký)
4 lyžice kôpru (čerstvý)
½ ks citróna (šťava z polovice citróna)
1 čajová lyžička soli
½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

1

Na veľkej panvici rozpustíme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusíme dosklovita (asi 7 minút).

2

Pridáme orzo cestoviny a miešame 2 minúty. Zalejeme ich vývarom, privedieme do varu a varíme bez pokrievky 8 – 10 minút. Občas premiešame.

3

Medzitým polovicu cvikle najemno rozmixujeme v mixéri a zvyšok nakrájame nadrobno.

4

Hneď ako sú orzo cestoviny mäkké, vmiešame do nich cviklu (rozmixovanú aj nakrájanú), šťavu z citróna, soľ, mleté korenie a väčšiu časť kôpru. Premiešame, aby sa suroviny spojili, a odložíme z plameňa.

5

Podávame s rozdrobeným kozím syrom a so zvyškom kôpru.

6

Tip: Jedlo môžete posypať vlašskými orechmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept