Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Tieto chrumkavé cookies sú vďačné najmä preto, lebo ich viete donekonečna variovať. Chýba vám doma cukor? Použite do nich med alebo javorový sirup. Nemáte mlieko? Ľahko ho nahradíte jogurtom alebo smotanou. A čo sušené brusnice? Máte len hrozienka a čerešne? Vôbec to neprekáža. Nebojte sa experimentovať, recept na cookies môže mať každý týždeň iné, chutné spracovanie. Všetko závisí od vašej fantázie a domácich zásob.
Tipy:
Cookies si môžete vyrobiť aj tak, že cesto zabalíte do potravinovej fólie do tvaru valčeka a dáte do chladu (pokojne aj do mrazničky) stuhnúť približne na hodinu. Stuhnutý valček si nakrájate na krúžky a poukladáte na papier na pečenie. Aj takto sa dá obmeniť recept na cookies.
Máte doma málo ovsených vločiek, ale zato nekonečne veľa semienok? Pokojne ich použite na prípravu cookies. Tekvicové, slnečnicové, sezamové či ľanové. Do domácich cookies sa hodia úplne všetky.
Bezlepkové cookies
Ak trpíte alergiou na lepok, vyskúšajte naše bezlepkové pohánkové cookies. Sú sladké, a navyše s čokoládou a brusnicami. Lepší recept na cookies bez lepku nenájdete.
Rúru si predhrejeme na 160 °C.
Do veľkej misy nasypeme suché prísady (ovsené vločky, kokos, posekané orechy a brusnice, prášok do pečiva) a všetko premiešame.
Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a vajíčkom, prilejeme mlieko a premiešame. Pridáme do suchej zmesi a dôkladne vymiesime, aby sa jednotlivé ingrediencie prepojili.
Plech vyložíme papierom na pečenie.
Z cesta naberáme mokrou polievkovou lyžicou na plech malé hrudky, ktoré jemne roztláčame vidličkou, aby vznikli malé orieškové placky.
Pečieme krátko, cca 10 až 12 minút, na teplovzdušnom programe pri teplote 160 °C.