Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Chutné recepty Martina Nováka
Martinov tip
„Ja používam prepálené maslo, ktoré dodá jedlu jemnú orieškovú chuť.“
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, poprášime múkou a necháme vykysnúť.
Potom ho zmiešame s múkou, soľou, vajcami, cukrom a vlažným mliekom. Vypracujeme tuhé cesto a necháme kysnúť.
Cesto rozdelíme na pásy, pošúľame a nakrájame na malé kúsky (ňoky). Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na chvíľu ich ešte necháme nakysnúť pre väčší objem.
Pečieme pri 200 °C asi 10 minút. Upečené opekance obvaríme 2 minúty v osolenej vode, scedíme, polejeme maslom a podávame s makom zmiešaným so slivkovým lekvárom.