Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Marhule umyjeme, prekrojíme a odkôstkujeme. Medzitým si dáme na plech mandle
a opečieme ich dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.
Rozpustíme si 60 g masla a nalejeme ho na dno otváracej formy s priemerom zhruba 22 cm. Formu posypeme cca 80 g cukru z kokosových kvetov. Pridáme mandle a navrch husto poukladáme polovice marhúľ.
Zvyšok masla vyšľaháme so zvyšným cukrom do svetlého nadýchaného krému. Postupne pridávame vajíčka, vmiešame dužinu vanilkového struku a vanilkový cukor. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a so štipkou soli.
Cesto opatrne rozprestrieme na marhule vo forme, povrch sa snažíme čo najkrajšie uhladiť. Pečieme v rúre cca 35 minút na 180 °C. (Každá rúra je však iná, preto zvoľte stupeň aj čas, ako uznáte za vhodné).
Keď je koláč hotový, necháme ho vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme na podnos tak, aby dno koláča bolo hore.