Recepty Netradičné špízy

Suroviny

Ananásový špíz s krevetami
20 ks kreviet (veľkých)
1 ananás
soľ
mleté čierne korenie
1 citrón (alebo limetka, len kôra a šťava)
olivový olej
mleté čili
400 g kuracieho stehna
1 cuketa
sezam
1 PL arašidového masla
1 PL sójovej omáčky
1 PL zázvoru

Popis

Ananásový špíz s krevetami

Na špíz striedavo navliekame krevety a kocky ananásu. Pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, korením, prípadne čili. Opekáme 3 minúty z každej strany, avšak dávajme pozor, aby sa krevety neprepiekli, pretože by stvrdli. Po dokončení pokvapkáme citrónovou alebo limetkovou šťavou a podávame.

Kurací špíz s cuketou

V miske zmiešame všetky prísady na marinádu a vložíme do nej kuracie stehná nakrájané na kúsky. Zatiaľ si nakrájame cuketu na hobliny škrabkou na zemiaky. Cuketu navliekame na špíz spolu s marinovanými kuracími kúskami. Opekáme z každej strany 5 – 7 minút. Po dokončení posypeme sezamom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept