Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Sušienky vložíme do kuchynskej utierky a valčekom rozdrvíme. Rozdrvené sušienky pridáme do misky, zmiešame s rozpusteným maslom a miešame, kým sa suroviny neprepoja. Zmes rozdelíme do foriem (môžu byť aj mafinové košíčky) – do každej dáme asi 1 vrchovatú polievkovú lyžicu. Pevne ich zatlačíme na dno každej formičky (na utlačenie môžeme použiť dno malého pohára). Odložíme do chladničky.
Pripravíme si plnku. V miske vyšľaháme smotanový syr a cukor na stredne vysokej rýchlosti pomocou ručného šľahača, až kým nebudú krémové a dobre spojené. Pridáme šľahačkovú smotanu, kôru a šťavu z citróna a pokračujeme v šľahaní, kým krém nezhustne.
Plnku rozdelíme na štyri rovnaké časti. Do troch častí dáme kvapku iného gélového potravinárskeho farbiva a poriadne premiešame. Vzniknú tri rôzne farebné plnky – pastelovožltá, ružová a tyrkysová – a jeden biely krém. Farebné plnky vložíme do samostatného cukrárenského vrecka so špičkou, biely krém do vrecka s ozdobnou špičkou. Odložíme do chladničky.
Formičky vyberieme z chladničky. Na základ zo sušienok dáme do polovice plnku ľubovoľnej farby. Následne plnku vymeníme za druhú farbu a formu naplníme. Vrch uhladíme. Opakujeme so všetkými formičkami. Zakryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky. Necháme chladiť aspoň 5 hodín.
Medzitým si pripravíme čokoládové vajíčka. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s lyžicou rastlinného oleja. Rozdelíme ju na 3 časti, do každej dáme kvapku iného gélového potravinárskeho farbiva a premiešame. Vzniknú 3 farby – modrá, žltá a ružová. Mandle v bielej čokoláde postupne namáčame do farebnej čokolády. Získame tak mandľové vajíčka v troch farbách.
Cheesecake vyberieme z formičiek, ozdobíme bielym krémom, navrch položíme vajíčka a podávame.