Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Začneme s cestom na mafiny. Vo veľkej mise zmiešame vajcia, mlieko, olej, citrónovú šťavu, pomarančovú a citrónovú kôru. V menšej miske zmiešame múku, trstinový cukor, škoricu, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vzniknutú zmes zapracujeme do hmoty vo veľkej mise.
Cesto na mafiny rozdelíme na dve časti. Jedna časť je pre zajačikové mafiny a z druhej časti pripravíme základ na mrkvové mafiny. Pridáme nastrúhanú mrkvu a kakao a poriadne premiešame.
Pripravíme si formu na mafiny a vložíme do nej papierové košíčky. Do košíčkov opatrne nalejeme cesto tak, aby dosahovalo do ¾ košíčka.
Vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C a pečieme 20 – 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Prichystáme si zvlášť kakaový a zvlášť vanilkový krém. Všetky ingrediencie zmiešame a mixujeme, kým nezískame jemné krémy. Naplníme nimi cukrárske vrecká.
Pripravíme si jedlú hlinu. Vo veľkej mise zmiešame všetky potrebné suroviny. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme naň zmes a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 20 minút.
Po vychladnutí polovicu mafinov ozdobíme kakaovým krémom a posypeme upečenou jedlou hlinou. Z oranžovej fondánovej zmesi vytvarujeme mrkvy a zapichnime ich do mafinov, aby vytŕčali. Z vetvičiek rozmarínu vytvarujeme vňať a ozdobíme ňou vytvorené mrkvy.
Druhú polovicu mafinov ozdobíme vanilkovým krémom. Pridáme dvojfarebné uši, ktoré vytvarujeme z bielej a ružovej fondánovej zmesi.