Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Celé morčacie prsia rozkrojíme na polovicu a každý diel krátko osmažíme na panvici s olejom na miernom plameni (cca 4 minúty), vyberieme a preložíme na tanier.
Pripravíme si blanšírovaný hrášok: Hrášok zalejeme vriacou vodou, necháme dve minúty postáť, preložíme do sitka a prelejeme studenou vodou.
Do hrnca vložíme na kocky nakrájanú mrkvu, cibuľu, blanšírovaný hrášok, koreniny, zeleninový vývar, čerstvý špenát a na drobné kúsky nakrájanú petržlenovú vňať. Varíme, kým mrkva nezmäkne (nemá byť však rozvarená) a omáčka nezhustne.
Lístkové cesto rozložíme na papier na pečenie, prerežeme na polovicu a pridáme naň vychladnutú zeleninovú zmes, brusnice, morčacie prsia a zavinieme. Cesto jemne narežeme asi v dvojcentimetrových odstupoch. Zvyšné cesto nakrájame na pásiky široké cca 1 cm a položíme navrch závinu. Cesto potrieme bielkom. Pečieme asi 25 minút pri teplote 180 °C, kým cesto nezhnedne.
Podávame so šalátom a s omáčkou vinaigrette: V miske si zmiešajme olej, horčicu, citrónovú šťavu a korenie. Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, do misky pridáme na štvrtiny nakrájané a umyté paradajky a predtým pripravenú omáčku. Všetko zľahka premiešame.