Zatvoriť
Vitajte v
Boli ste presmerovaní na našu novú stránku plnú inšpirácie, ktorá bola prispôsobená práve pre vás.
Pokračovať
Recepty Mliečna hubová polievka

Suroviny

800 ml mlieka (s nízkym obsahom laktózy)
300 ml smotany na varenie (s nízkym obsahom laktózy)
500 g zemiakov
300 g šampiňónov (čerstvých)
2 PL hladkej múky
2 PL masla (s nízkym obsahom laktózy)
1 štipka rasce (drvenej)
1 štipka soli
ocot (podľa chuti)

Popis

Postup

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Oboje uvaríme vo vriacej osolenej vode, do ktorej ešte prihodíme štipku rasce.

Medzitým, čo sa zemiaky s hubami varia, si urobíme svetlú zápražku z masla a múky. Zápražku zalejeme vodou z uvarených zemiakov a húb. Zamiešame, prilejeme mlieko a smotanu a krátko povaríme.

Po chvíli pridáme uvarené zemiaky a huby a podľa chuti polievku osolíme a dochutíme octom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept