Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V miske zmiešame paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, oregano, bazalku. Žemle pozdĺžne rozkrojíme na polovicu. Každú natrieme jednou polievkovou lyžicou paradajkového pretlaku a posypeme strúhanou mozzarellou.
Z paprík nožom alebo vykrajovačom vykrojíme 12 kruhov (oči), 12 polkruhov (druhá časť očí) a 6 tenkých pásikov (ústa) a poukladáme ich na žemle. Cibuľu očistíme a nakrájame na 12 pásikov (obočie). Do stredu dáme olivu (nos) a z jednej olivy vyrežeme ešte malé kúsky (vnútro očí).
Pečieme 10 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C.