Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V hrnci zmiešame cukor a škrob s limetovou šťavou, pridáme vajcia a rozšľaháme. Zmes za stáleho miešania privedieme do varu. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme asi 2 minúty, kým nezíska pudingovú konzistenciu.
Odložíme zo sporáka a necháme chvíľu vychladnúť. Potom pridáme maslo a dobre premiešame. Hrniec s pudingom prekryjeme potravinovou fóliou, ktorú popicháme vidličkou alebo špajdľou.
Vychladnutú zmes dáme do chladničky aspoň na 8 hodín. Tip: Nevyužitý puding odložíme do mrazničky, vydrží 4 – 6 mesiacov.
Cheesecake základ: Rúru vyhrejeme na 160 °C.
V miske vymiešame rozdrvené keksy a roztopené maslo, až kým sa úplne nespoja.
Zmes rovnomerne rozdelíme do pohárov a zarovnáme.
Mascarpone, nátierkové maslo (alebo jemný tvaroh) a cukor vymiešame dohladka. Pridáme vajcia, vanilínový cukor a opäť vymiešame dohladka.
Zmes rovnomerne navrstvíme do pohárov tak, aby siahala pod okraj so závitom.
Poháre poukladáme do pekáča, pekáč naplníme vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút, potom poháriky povyberáme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Po 8 hodinách chladnutia lyžičkou alebo zdobítkom nanesieme limetový krém, ozdobíme ovocím a lístkami mäty.