Recepty Mini cheesecaky v zaváraninových pohárikoch

Suroviny

Limetkový krém
150 g kryštálového cukru
3 PL kukuričného škrobu
250 ml limetky (alebo citrón, len šťava)
2 vajcia
3 PL masla
Cheesecakes
220 g maslových sušienok (rozdrvených)
50 g kryštálového cukru
6 PL masla (roztopeného)
220 g mascarpone (izbovej teploty)
2 vajcia (izbovej teploty)
½ ČL vanilkového cukru
Na ozdobu
maliny (alebo čučoriedky)
mäta (listy)

Postup

1

V hrnci zmiešame cukor a škrob s limetovou šťavou, pridáme vajcia a rozšľaháme. Zmes za stáleho miešania privedieme do varu. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme asi 2 minúty, kým nezíska pudingovú konzistenciu.

2

Odložíme zo sporáka a necháme chvíľu vychladnúť. Potom pridáme maslo a dobre premiešame. Hrniec s pudingom prekryjeme potravinovou fóliou, ktorú popicháme vidličkou alebo špajdľou.

3

Vychladnutú zmes dáme do chladničky aspoň na 8 hodín. Tip: Nevyužitý puding odložíme do mrazničky, vydrží 4 – 6 mesiacov.

4

Cheesecake základ: Rúru vyhrejeme na 160 °C.

5

V miske vymiešame rozdrvené keksy a roztopené maslo, až kým sa úplne nespoja.

6

Zmes rovnomerne rozdelíme do pohárov a zarovnáme.

7

Mascarpone, nátierkové maslo (alebo jemný tvaroh) a cukor vymiešame dohladka. Pridáme vajcia, vanilínový cukor a opäť vymiešame dohladka.

8

Zmes rovnomerne navrstvíme do pohárov tak, aby siahala pod okraj so závitom.

9

Poháre poukladáme do pekáča, pekáč naplníme vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút, potom poháriky povyberáme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

10

Po 8 hodinách chladnutia lyžičkou alebo zdobítkom nanesieme limetový krém, ozdobíme ovocím a lístkami mäty.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept